Magic The Gathering – Egy gyűjtögetős stratégiai játék

A Magic The Gathering világa –

Magic The Gathering (MTG) egy gyűjtögetős kártyajáték, amelyet Richard Garfield tervezett és a Wizards of the Coast adott ki először 1993-ban.
Az MTG egyedülálló kombinációja a mély stratégiai játéknak és a gazdag fantáziavilágnak, ahol a játékosok „varázslók” (planeswalkerek) szerepébe bújva
csatáznak egymás ellen különböző mágikus lények, varázslatok és varázstárgyak segítségével.

A Magic the Gathering már több évtizede rengeteg rajongót vonz, hatalmas versenyeket szerveznek nagyobb díjazásokkal, és akkor még nem beszéltünk arról, hogy
nem csak játszani nagyon élvezetes, de a gyűjtők is imádják.

Miért jó hobbi a Magic: The Gathering?

  • Végtelen stratégiai mélység: Az MTG több ezer különböző kártyával rendelkezik, lehetővé téve a játékosok számára, hogy végtelen számú paklit építsenek és különféle stratégiákat alkalmazzanak.
  • Gazdag történet : Az MTG világa, a Multiverzum, részletes háttértörténettel és lenyűgöző fantáziavilággal bír, ami magával ragadja a játékosokat.
  • Gyönyörű grafikák: szemet gyönyörködtető art workok amiket sehol máshol nem találsz
  • Közösségi élmény: Az MTG-t világszerte játsszák, versenyeket és találkozókat szervezve, ahol a játékosok megoszthatják szenvedélyüket és versenyezhetnek.

Magic the gathering lapok a kézben

Mi kell ahhoz hogy játszunk?

Az MTG elkezdéséhez szükéged lesz némi nyelvtudásra mert jelenleg a kártyák magyarul nem elérhetőek. Ezzel szemben létezik belőle rengeteg nyelvű változat, mint angol, német, francia, japán, satböbbi.

  • Kezdő Készletek: Tökéletes választás azok számára, akik most ismerkednek a játékkal, tartalmaznak minden szükséges elemet a játék megkezdéséhez
  • Szabályrendszer: Elsőre bonyolultnak tűnhet, de hidd el nem az annyira vészes. A főbb szabályok, a játékmenet, körök felosztásának megismerése után, a kártyákon minden szükséges információ megtalálható.
  • Tanulmányozás és gyakorlás: Számos online forrás és videó áll rendelkezésre az alapok elsajátításához, valamint speckó szerepjátékboltokban és klubokban is találkozhatsz tapasztalt játékosokkal. Ezen kívül online verziója is van a játéknak, így könnyen lehet gyakorolni.
  • Apróságok : Úgy mint különböző oldalú dobókockák , életjelölők, tokenek

Mtg booster box

A fránya költségek

Az MTG kezdőköltségei és a játékhoz elérhető kiegészítők széles skálán mozognak, attól függően, hogy mennyire komolyan szeretnéd űzni ezt a hobbit,
és mennyire akarsz belemerülni a játék világába.

Kezdőköltségek

  • Kezdő készletek: Az MTG kezdő készletei, amelyek tartalmaznak előre összeállított paklikat és útmutatókat a játék megismeréséhez, általában
    5 000 – 15 000 forint közötti áron kaphatók. Ezek ideálisak azok számára, akik éppen csak ismerkednek a játékkal.
  • Booster csomagok: Egyedi kártyákat tartalmazó csomagok, amelyekkel bővítheted a kártyakollekciód. Áruk 1 500 -3000 forint között mozog csomagonként.
    (ezek a csomagok véletlenszerűen tartalmaznak 15 kártyalapot. Több sűrűn előforduló lapot, ezek éréke csekély, néhány közepesen ritka lapot, és 1 nagyon ritka kártyát amire a gyűjtők előszeretettel lecsapnak ha ritkább/értéksebb lapról van szó).

Kiegészítők

  • Kártyatokok és albumok: Az értékes vagy ritka kártyák védelmére szolgálnak. Árak széles skálán mozoghatnak, néhány száz forinttól akár több ezer forintig.
  • Playmat – játékszőnyeg(?): Nincs rá jó magyar szó. Ezek speciális játékfelületek, olyan anyagból mint egy egéralátét. Ezeken játsza a kártyák megőrzik az épségüket.
    Áruk 5 000 forinttól kezdődik.
  • Kockák és számlálók: A játék során használt kiegészítők, amelyek segítenek nyomon követni az életpontokat, manát és egyéb játékelemeket.
    Egy készlet ára általában néhány ezer forint.

További kiadások

  • Különleges és ritka kártyák: A gyűjtők és versenyzők gyakran fektetnek be ritka vagy korlátozott kiadású kártyákba, amelyek ára jelentősen meghaladhatja az alap kártyákét, akár több tízezer vagy százezer forint is lehet egy-egy kártyáért.
  • Versenyek és események: A versenyeken való részvétel nevezési díjakkal járhat, amelyek változóak lehetnek.

 

Magic the gathering verseny, playmate-n deckekkel

Mit kapsz a Magic The Gathering-től ha belevágsz?

  • Kritikus gondolkodás és döntéshozatal: Az MTG játék során a játékosoknak folyamatosan stratégiai döntéseket kell hozniuk, fejlesztve ezzel kritikus gondolkodási képességüket.
  • Logikai készségek: A játékban szereplő kártyák metrikáinak összekombinálása során fejlődik a logika
  • Sociális készségek: Az MTG közösségi játék, amely segít fejleszteni a kommunikációs készségeket és erősíti a közösségi kötelékeket.

Összességében

A Magic: The Gathering több mint egy játék; egy olyan hobbi, amely ötvözi a stratégiai gondolkodást, a kreatív világépítést és a közösségi interakciót.
Függetlenül attól, hogy versenyre készülsz vagy csak barátokkal játszanál, az MTG izgalmas  élményt kínál minden résztvevő számára.
Ha annyira mégsem a stratégiai kártyjátékok a te világod nézd meg hogyan lehet trükközni másféle kártyákkal.

“Magic The Gathering – Egy gyűjtögetős stratégiai játék” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!